Petržlenová marmeláda - bylinkové jedlo

Suroviny :
    Kilogram petržlenu, 500 g mrkvy a 200 g zeleru, dva pollitrové poháre medu.
Recept :
    Očistenú zeleninu dáme do 4 l studenej vody, hodinu a pol až dve hodiny varíme na miernom ohni (nepoužívame hliníkové nádoby!). Precedíme a vylisujeme. Získanú šťavu zmiešame s rovnakým množstvom medu. Na miernom ohni povaríme na hustú konzistenciu. Naplníme do zaváracích pohárov a uložíme ako marmeládu. Denne zjeme 3-4 polievkové lyžice.
Užívanie :
Pôsobí proti :
    Málokto vie, že aj z petržlenu sa dá urobiť marmeláda, ktorá reguluje krvný tlak, má močopudné účinky a podporuje správnu činnosť obličiek.
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope