| Olej so šalviou, petržlenom a tymiánom - bylinkové jedloSuroviny : 600 ml slnečnicového oleja,50 g čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 25 g čerstvej nasekanej šalvie
50 g čerstvého nasekaného tymiánu Recept : Nalejte olej do sterilizovanej fľaše a pridajte bylinky. Zazátkujte a nechajte pri izbovej teplote odpočívať 1 týždeň. Občas pretrepte. 
Olej prefiltrujte do inej sterilizovanej fľaše. Niekoľko lístkov byliniek môžete do fľaše vložiť na ozdobu. Fľašu starostlivo uzatvorte a skladujte ju na chladnom mieste.
Spotrebujte do 6 mesiacov.
Užívanie :Pôsobí proti : Ochutené bylinkové oleje môžete používať ako na vyprážanie, tak aj na prípravu šalátových zálievok. Možné komplikácie : |