|
Nový atlas liečivých rastlín - do vrecka, Miroslav Kulfan, Jindřich Krejča Príroda
V tejto príručke nájdete 90 najznámejších divorastúcich liečivých rastlín. Sú zoradené abecedne podľa vedeckých názvov. Slovenské názvy sú doplnené aj ľudovými a českými menami.
Okrem opisu, výskytu, času kvitnutia a času zberu jednotlivých liečivých častí rastlín v nej nájdete recepty na prípravu liečivých odvarov, čajov, esencií, záparov, liehových výťažkov, mastí, tinktúr atď. Všetky rastliny sú vyobrazené na farebných fotografiách vo svojom prirodzenom prostredí a detailnejšie sú nakreslené na farebných obrázkoch. V samostatnej tabuľke sú charakterizované príbuzné druhy a ich použitie.
Cennou pomôckou je Zoznam chorôb, v ktorom si podľa choroby ľahko nájdete, ktoré liečivé rastliny sú vhodné na jej liečbu.
|
|
O zeleném čaji, Victoria Dolby Pragma, 2002
Zelený čaj je už dlouho znám jako bylinný lék. Moderní vìdecký výzkum nyní potvrdil, že zelený čaj má příznivé účinky na pacienty trpící rakovinou, chorobami srdce, cukrovkou, vředovými nemocemi, osteoporózou a zubním kazem, posiluje imunitu, duševní bystrost, napomáhá při udržování tìlesné hmotnosti a přispívá k dlouhovìkosti. Kniha O zeleném čaji zodpoví vaše otázky o tom, co zelený čaj je a jak pùsobí, a poskytne vám také praktické rady, jak vnést příznivé účinky tohoto starodávného léčivého prostředku do života. Dobré odpovìdi nakonec povedou k dobrému zdraví.
|
|
Ovocie a zelenina ako liek, Klaus Oberbeil, Christine Lentzová Fortuna Print, 2001
Ovocie a zelenina obsahuje všetky liečivé a biologicky aktívne látky potrebné na udržanie zdravia a posilnenie imunitného systému.
Správným výberom potravín sa môžeme mnohým neduhom vyhnú alebo zmierni ich nepríjemné príznaky.
- Kapitoly o ovocí a zelenine zahŕňajú podrobné informácie o účinných látkach v jednotlivých druhoch a o ich pôsobení na ľudský organizmus.
- V kapitole o nejrozširenejších chorobách sa dozviete o príznakoch a príčinách ochorení a o ich liečbe účinnými látkami z ovocia a zeleniny.
- Kniha nenavádza na nahradenie lekára. Obsahuje dobré rady, ako chorobám predchádza a ako podpori cielenu liečbu lekára využitím poznatkov o ovocí a zelenine.
- Kniha prináša vynikajúce recepty pre zdravie: raňajky, hlavné jedlá, polievky, šaláty, dezerty i miešané nápoje.
|