Kečup s jablkami a cviklou - zeleninové jedlo Suroviny :1 kg paradajok, 500 g jabĺk, 250 g cibule, 1 menšia cvikla, 6 strúčikov cesnaku, 200 g cukru, 100 ml octu, 6 lyžičiek soli, po 2 lyžičky mletého čierneho korenia a sladkej papriky, zaviazať spolu do gazy - 6 zrniek čierneho a 2 zrnka nového korenia, 6 bobkových listov, 2 feferónky, 4 klinčeky. Recept :Všetky suroviny očistíme, pokrájame, pridáme pochutiny a spolu varíme 30 minút. Potom gázu s koreninami vyberieme, uvarenú zmess dôkladne rozmixujeme a ešte 10 minút varíme. Horúce plníme do pripravených fliaš, uazavrieme ich a zakryté dekou necháme pomaly vychladnúť. Užívanie :Pôsobí proti :Možné komplikácie : |