Špenátový koláč - zeleninové jedlo Suroviny :500 g špenátu, 250 g hladkej múky, vajce, 250 g masla, 100 g smotany, 250 g pretretého tvarohu, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech. Recept :Zo špenátu odstránime stopky, poumývame ho viackrát v čistej vode, necháme odtiecť, osušíme a posekáme na hrubo. V strede múky urobíme jamku, vyklepneme do nej vajce, pridáme zmäknuté maslo, smotanu, tvaroh, soľ, mleté čierne korenie, trocha postrúhaného muškátového orecha a všetko spolu dôkladne vypracujeme. Potom do cesta zamiešame posekaný špenát, vložíme do maslom vymastenej misy na gratinovanie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút. Len čo sa na povrchu utvorí kôrka, koláč je upečený. Užívanie :Pôsobí proti :Možné komplikácie : |