Hrušková a jablková pasta - ovocné jedlo

Suroviny :
    2 kg hruškovej a jablkovej kaše, 25 dag kryštálového cukru
Recept :
    Zrelé jablká a hrušky umyjeme, olúpeme, rozštvrtíme a vykrojíme z ních jaderníky. Zomelieme na mäsovom mlynčeku a hotovú kašu za stáleho miešania uvaríme na hustý lekvár. Pridáme cukor a varíme, kým dobre nestuhne. Do hotovej pasty môžeme pridať posekané orechy. Pergamenový papier dáme na plech, zľahka natrieme jedlým olejom a natrieme naň pastu. Vložíme do rúry a pri miernej teplote pomaly sušíme. suchú pastu bez papiera skrútime do valčeka, vložíme do čistého pohára a zaviažeme dvojitým celofánom.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope