KAPUSTOVÝ ŠALÁT - zeleninové jedlo Suroviny :malá hlávka kapusty, soľ, 4 cibule, 4 vajcia, 200 g tvrdého syra, 250 ml kyslej smotany, 4 mrkvy, 3 lyžice horčice, 4 lyžice kečupu, 150 g šunky alebo jemnej salámy Recept :Kapustu zbavíme vonkajších listov, pokrájame na menšie kúsky a potom najemno nakrájame na rezance. Posolíme a pridáme nadrobno nakrájané cibule, natvrdo uvarené a pokrájané vajcia, na menšie kúsky pokrájaný syr a nahrubo postrúhané mrkvy. Napokon primiešame horčicu, kečup, pokrájanú šunku alebo salámu a kyslú pochúťku. Opatrne premiešame a necháme v chlade postáť, aby sa chuť všetkých ingrediencií dobre prepojila. Podávame s celozrnným chlebom alebo pečivom. Užívanie :Pôsobí proti :Kapusta je dôležitá pri odbúravaní stresu vďaka prítomnosti kyseliny listovej a vitamíny skupiny B zase stimulujú mozog a nervy. Pomáha tiež detoxikovať organizmus, čiže odplavovať škodlivé látky, znižuje hladinu cukru v krvi a pozitívne pôsobí na činnosť všetkých svalov, vrátane srdcového. Možné komplikácie : |