Domáca vegeta - bylinková zmes

Suroviny :
    1 kg mrkvy, 1 kg petržlenu, 0,5 kg kalerábu, 0,5 kg zeleru, 0,5 kg cibule, 1-2 hrste sušenej petržlenovej vňate, 1-2 hrste sušenej vegety (ligurček voňavý), 1 kg soli.
Recept :
    Čerstvú zeleninu pomlieť na mäsovom mlynčeku a miešať so soľou. Rozložiť na cca 4-5 plechov a dať sušiť, hoci aj na radiátor. Ráno a večer zamiešať. Vysušiť by sa mala do 3-4 dní. Potom pridať petržlenovú vňať a vegetu a znova pomlieť na mlynčeku. Kto chce, môže pridať cesnakový prášok a hubový prášok. Táto vegeta je vhodná aj na maslový chlieb a do pomázánok, do mäsa, do polievky. Obsah soli po vysušení je okolo 30-40%.
Užívanie :
Pôsobí proti :
    zaneseniu organizmu chemickými konzervačnými a farbiacimi látkami
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope