Tabouli - bylinkový odvar Suroviny :2 šálky vody, 1/2 šálky posekanej cibuľky, 1 pretlačený strúčik cesnaku, 1 šálka bulguru
1/2 uhorky ošúpanej a posekanej na kocky,
1 veľká paradajka pokrájaná na malé kocky,
1/2 šálka posekanej petržlenovej vňate, 1/2 šálky posekanej mäty, 4 PL olivového oleja, 4 PL citrónovej šťavy, 1/2 ČL soli, 1/4 ČL pomletého čierneho korenia Recept :Vodu privedieme k varu v stredne veľkej panvici, pridáme cibuľu, cesnak a bulgur a miešame asi 1 minútu. Odložíme z ohňa, prikryjeme a necháme napučať asi 20 minút. Vo veľkej mise zmiešame uhorky, paradajku, petržlen a mätu. V menšej miske zmiešame citrón, olivový olej, soľ a korenie a touto zálievkou prelejeme zeleninovú zmes. Odokryjeme panvicu s bulgurom, premiešame obsah vidličkou a pridáme k zelenine. Opatrne premiešame. Podávame vlažné alebo chladené. Užívanie :Pôsobí proti :Možné komplikácie : |