Tabouli - bylinkový odvar

Suroviny :
    2 šálky vody, 1/2 šálky posekanej cibuľky, 1 pretlačený strúčik cesnaku, 1 šálka bulguru 1/2 uhorky ošúpanej a posekanej na kocky, 1 veľká paradajka pokrájaná na malé kocky, 1/2 šálka posekanej petržlenovej vňate, 1/2 šálky posekanej mäty, 4 PL olivového oleja, 4 PL citrónovej šťavy, 1/2 ČL soli, 1/4 ČL pomletého čierneho korenia
Recept :
    Vodu privedieme k varu v stredne veľkej panvici, pridáme cibuľu, cesnak a bulgur a miešame asi 1 minútu. Odložíme z ohňa, prikryjeme a necháme napučať asi 20 minút. Vo veľkej mise zmiešame uhorky, paradajku, petržlen a mätu. V menšej miske zmiešame citrón, olivový olej, soľ a korenie a touto zálievkou prelejeme zeleninovú zmes. Odokryjeme panvicu s bulgurom, premiešame obsah vidličkou a pridáme k zelenine. Opatrne premiešame. Podávame vlažné alebo chladené.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope