Polenta s majoránom - zeleninové jedlo Suroviny :8 porcií : 250 ml mlieka, 750 ml vody, 1 PL masla, ½ ČL soli, 1/8 ČL korenia, 1/4 ČL pretlačeného cesnaku, 240 g polenty, 1/4 šálky na malé kocky posekanej červenej papriky, 1/4 šálky na malé kocky posekanej oranžovej papriky, 1/4 šálky 2 minúty povarenej brokolice posekanej na kúsky, 2 PL strúhaného parmezánu, 1 PL posekanej čerstvej vňate majoránu Recept :Mlieko, maslo, vodu, soľ, korenie a cesnak privedieme v hrnci k varu. Potom pridáme polentu a stále miešame, stiahneme plameň a miešame, kým polenta nevsiakne väčšinu tekutiny a nebude mať krémovitú štruktúru. Potom pridáme zeleninu a syr a varíme asi minútu. Nakoniec primiešame majorán a zmes vylejeme do formy na koláč a necháme chvíľku vychladnúť. Podávame teplé, alebo vychladené, pokrájané na kúsky k pečenému mäsku alebo ako ľahkú večeru. Užívanie :Pôsobí proti :Možné komplikácie : |