Bylinný likér - bylinkové víno

Suroviny :
    1 gr. palina pravá - vňať, 2 gr. zemežlč /hlístnik/ - vňať, 4 gr. medovka lekárska - vňať, 4 gr. mäta pieporná - vňať, 2 gr. puškvorec - koreň, 4 gr. archangelika lekárska - koreň, 1 káv. lyžička rasce, 1/2 káv. lyžičky klinčekov, 2-3 cm škoricovej kôry, 1 balíček vanilkového cukru, 25-35 dkg kryštálového cukru (podľa chuti aj 40 dkg)
Recept :
    Navážené byliny a prísady nasypať do 4 litrového pohára. Zaliať 2 litrami 40-50% alkoholu (lieh, vodka, kalvádos). Nechať vylúhovať min. týždeň dva. Potom precediť cez husté sito (gázu). Nechať uležať - vyčistiť týždeň, dva. Stiahnuť z kalov a naplniť do fliaš. Podľa potreby možno zriediť destilovanou vodou na cca 35 %.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope