Šípková omáčka - bylinkové jedlo

Suroviny :
    40 g masla, 40 g múky, 150 g čerstvých šípok alebo 2 lyžice šípkovej zaváraniny, šťava z ½ citrónu, 1/2 lyžičky citrónovej kôry, 1/4 l kuracieho vývaru, 1/6 l bieleho prírodného vína soľ, biele korenie, klinček, cukor.
Recept :
    Šípky očistíme, rozpolíme, odstránime jadierka, chĺpky, dôkladne umyjeme, uvaríme do mäkka a rozmixujeme na pretlak. Z masla a hladkej múky urobíme zásmažku, zriedime ju s vývarom a vmiešame šípkový pretlak, víno, klinček, citrónovou šťavu a nastrúhanú kôru. Podľa chuti omáčku osolíme a osladíme a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom už len zľahka prevaríme. Omáčku podávame ku zverine.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope