Šípkový sirup - bylinkové jedlo

Suroviny :
    1/2 kg zrelých šípok, 1 liter vody, 75 dkg kryštálového cukru
Recept :
    Čerstvé, kvalitné šípky prepláchneme studenou vodou a potom rozdrvíme. Zmes zalejeme litrom vody a za stáleho miešania varíme 10 minút. Potom precedíme cez husté sitko a zvyšky, ktoré sa tu zachytia, znovu zalejeme litrom vody. Opäť privedieme k varu a varíme ďalších 10 minút. Šťavu ešte raz precedíme a obidve tekutiny zlejeme a zasypeme cukrom. Keď sa cukor rozpustí, zahrejeme na teplotu 80-90 °C opäť na 10 minút. Potom nalejeme sirup do nádob a necháme vychladnúť. Skladujeme na chladnom mieste.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope