Čajová zmes na vred žalúdka a dvanástorníka - bylinkový odvar Suroviny :koreň ibiša 5(dielov), vňať zemežlče 3(diely), list benediktu 5(dielov),vňať kapsičky 3(diely),
rozdrvený koreň kostihoja 4(diely), vňať očianky 3(diely), kvet rumančeku 3(diely), koreň puškvorca 3(diely)
Recept :Dve lyžice zmesi dáme do 1/2 I vlažnej vody a necháme macerovať 6-8 hodín. Odlejeme asi 3 dl macerátu a zvyšok asi 1 minútu povaríme. Po vychladnutí obe zložky zmiešame, pridáme 20 kvapiek arnikovej tinktúry. Užívanie :Pijeme po dúškoch počas celého dňa. Účinok môžeme zlepšiť tzv. otáčavou metódou. Ráno nalačno vypijeme cca 2 dl čaju, ľahneme si a ležíme na chrbte 5 - 10 minút. Potom sa na rovnaký čas otočíme na ľavý, potom na pravý bok a nakoniec na brucho, čím umožníme prístup čaju na všetky miesta žalúdka. Pôsobí proti :Možné komplikácie : |