Púpavový šalát - bylinkové jedlo

Suroviny :
    púpava, cibuľa, citrónová šťava, olej lisovaný za studena, korenie a soľ podľa chuti
Recept :
    Púpavu a cibuľu nadrobno nakrájame. Pridáme šťavu z citróna a trochu olivového oleja. Ako korenie môžeme použiť napríklad kurkuma. Rátajte však s tým, že púpava je sama o sebe horká a kurkuma jej na horkosti trochu pridá. Taktiež ju urobí suchšou a preto je vhodné pridať buď viac oleja alebo citrónu podľa chuti. Hodí sa napríklad aj čierne korenie. Ak chceme mať šalát slaný, môžme jemne osoliť (zdravšia je napr. himalájska alebo čierna soľ) alebo môžeme použiť kvapku octu.
Užívanie :
Pôsobí proti :
Možné komplikácie :

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope