Žihľavová roláda - bylinkové jedlo Suroviny :Recept :Pripravíme si asi 250 g mladých výhonkov žihľavy, 3 vajcia, 3 lyžice hladkej múky, 2 lyžice masla, 1/8 litra mlieka, rajčinový pretlak a soľ. Umyté výhonky sparíme a nadrobno ich nasekáme. Z masla a z múky pripravíme zápražku, zriedime ju z mliekom, povaríme asi 3 minúty. Do hmoty zašľaháme potom 3 žĺtky, trochu soli a postupne žihľavu a sneh z bielkov. Na plech dáme papier na pečenie, na ten rozotrieme zmes a pečieme asi 15 – 20 minút. Upečený korpus potrieme rajčinovým pretlakom a zvinieme. Roládu podávame teplú zo zemiakovou kašou, dá sa jesť aj za studena. Užívanie :Pôsobí proti :Možné komplikácie : |