Hlohový džem - bylinkové jedlo Suroviny :1 kg plodov hlohu, 700g medu, agave sirupu alebo čistej fruktózy (len nie rafinovaný cukor, toľko vody, aby plody boli vo vode asi do polovice, radšej trocha menej Recept :Dobre zrelé a zdravé plody vo vode uvaríme do mäkka, prepasírujeme cez sitko, varíme ešte do zhustnutia, potom pridáme med (resp. agave sirup, alebo čistú fruktózu), väčšinou už stačí taká hustota, netreba ešte ďalej dlho variť, stačí krátko spojiť. Plníme do menších pohárov obvyklým spôsobom. Nerada varím džem dlho spolu s medom či sirupom, aby som úplne nezničila hodnotu týchto prísad. Po naplnení poháre uzatvoríme a položíme ich viečkom dole, pekne sa zatiahnu. Užívanie :Pôsobí proti :Možné komplikácie : |