Pagaštanová masť - bylinková masť

Suroviny :
Recept :
    Potrebujete na ňu čerstvé nastrúhané plody pagaštanu, ktoré vmiešate do pol kila rozpustenej masti. Masť musí byť úplne zahustená gaštanmi. Niekoľko minút ju povarte a nechajte odstáť. O tri dni ju opäť prevarte a postup opakujte ešte raz alebo dvakrát. Po 10 dňoch ju preceďte a zlejte do menších nádob. Skladujte na chladnejšom tmavom mieste.
Užívanie :
Pôsobí proti :
    Výťažky z pagaštanu sa využívajú aj pri výrobe mastí na liečbu kŕčových žíl a reumatizmu.
Možné komplikácie :
    V žiadnom prípade ju nekonzumujte, slúži na vonkajšiu aplikáciu.

           ZATVOR RECEPT            VYTLAČ RECEPT           


Bylinky do receptov kúpite v našom eShope