Čaj na žalúdočnú nervozitu - bylinkový odvar Suroviny :list vachty 5 (dielov), vňať ľubovníka 4 (diely), koreň puškvorca 3(diely), koreň valeriány 3(diely), vňať zemežlče 3(diely), vňať mäty 3(diely), vňať stavikrvu 3(diely), vňať paliny 2(diely), vňať rebríčka 2(diely), kvet rumančeka 1 (diel), koreň angeliky 1(diel). Recept :Dve lyžice zmesi dáme do 1/4 1 vlažnej vody a necháme macerovať, najlepšie cez noc, najmenej 8 hodín. Ráno macerát precedíme, na zmes nalejeme druhý 1/4 1 vody, uvedieme do varu, necháme prikryté asi 15 minút, precedíme k prvej časti a pijeme trikrát denne nalačno, minimálne pol hodiny pred jedlom. Užívanie :Pôsobí proti :Možné komplikácie : |